Lasagne Bimi®-parsakaalilla

Lasagne Bimi®-parsakaalilla

Itse tehty lasagne on parasta ikinä! Bimi®-parsakaali tuo ruokaan vihreyttä, raikkautta ja lisää makua. Käytä Bimiä® kauniina koristeena lasagnen päällimmäisessä kerroksessa tai pilko varsiparsakaalit kerrosten väliin. Voit valmistaa lasagnen kaikki osat alusta asti itse aina pastalevyistä lähtien tai nopeuttaa prosessia valmiilla tuotteilla!

Specifications

Valmistelu

1 tunti 30 minuuttia

Valmistus

45 minuuttia

Annokset

8+

Metodi

  1. Ragu

    • Hienonna selleri, porkkana ja sipuli.
    • Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sellerit, porkkanat ja sipulit öljyssä.
    • Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Lisää viini ja anna kuplia.
    • Lisää laakerinlehdet, tomaattimurska ja hieman vettä, noin 1 dl.
    • Anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa.
    • Nappaa laakerinlehdet pois kastikkeesta ennen lasagnen kokoamista.


  2. Pasta

    • Tee jauhoista keko puhtaalle tasolle.
    • Tee keon keskelle kolo ja riko kananmunat koloon.
    • Sekoita jauhot muniin vähän kerrallaan ja muotoile taikinaksi.
    • Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
    • Laita taikinapallo ilmatiiviiseen astiaan tai kääri kelmuun lepäämään puoleksi tunniksi.
    • Leikkaa taikina puoliksi ja työstä taikina ohuiksi lasagnelevyiksi joko kaulimalla tai pastakoneella.
  3. Bechamel-kastike

    • Sulata voi hiljalleen kattilassa keskilämmöllä.
    • Lisää jauhot voihin pienissä erissä. Sekoita seos tasaiseksi joka välissä.
    • Kun kaikki jauhot on lisätty, lisää 2 dl maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Kastikkeen pitäisi olla melko paksua, mutta silti helposti levitettävää ja kaadettavaa.
    • Mausta suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä muskottipähkinää.
    • Anna kastikkeen kypsyä keskilämmöllä ja sekoita jatkuvasti n. 5–10 min.


  4. Lasagnen kokoaminen

    • Lisää uunivuoan pohjalle pieni määrä ragua.
    • Lisää kerros pastaa. Jos käytät tuorepastaa, keitä pastalevyjä kiehuvassa suolatussa vedessä 15–20 sekuntia per levy juuri ennen levyn asettamista vuokaan.
    • Lisää ohut kerros ragua. Ripottele päälle hieman parmesaania ja muutama siivu mozzarellaa.
    • Lisää ragun ja juustojen päälle ohut kerros bechamel-kastiketta.
    • Lisää kerros pastaa.
    • Lisää täytteitä ohuina kerroksina tässä järjestyksessä. Jätä hieman bechamelia ja juustoa jäljelle viimeistelyä varten.
    • Paista lasagnea uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
    • Ota vuoka pois uunista ja asettele huuhdellut Bimit® lasagnen päälle. Kaada loput bechamelit ja ripottele hieman juustoa Bimien® päälle. Paista vielä 15 minuuttia.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa