Höyrytettyä Bimi®-parsakaalia oliivivoin kanssa

Höyrytettyä Bimi®-parsakaalia oliivivoin kanssa

Lisäämällä etukäteen valmistettua maustevoita höyrytetyn tai keitetyn Bimi®-parsakaalin päälle saat helposti ja nopeasti tuotua lisää herkullista makua ja juhlavuutta parsakaaliisi. Kivettömät marinoidut oliivit tekevät maustevoin valmistamisesta vielä yksinkertaisempaa. Oliivit sopivat yksinään jo hyvin lampaan seuraksi ja useissa oliivien marinadeissa on vielä mukana muita herkullisia makuja, kuten Provancen yrttejä, harissaa, paprikaa ja valkosipulia, pestoa tai tomaattia ja basilikaa.

Reseptistä tulee enemmän voita kuin mitä tarvitset pelkästään tähän lisukkeeseen. Voit säilyttää voin suljetussa rasiassa jääkaapissa 5–6 päivään ja käyttää sitä jonkun muun aterian valmistuksessa. Vieläkin pidempään maustevoi säilyy, jos sen pakkaa voipaperiin ja pakastaa. Makkaranmuotoisena pakastettua maustevoita on helppo leikata silloin, kun haluat taas tehdä Bimi®-parsakaalia herkullisen oliivivoin kanssa. Maustevoi toimii myös erinomaisesti kalan tai lihan paistamiseen.

Specifications

Valmistelu

10 minuuttia

Valmistus

5 minuuttia

Annokset

6

Metodi

  1. Laita mustapippuri ja oliivit marinadeineen tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes oliivi on pilkkoutunut hienoksi. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voi tämän vaiheen tehdä myös käsin.

  2. Siirrä huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää hienonnetut oliivit. Sekoita oliiviseos voihin pusertamalla haarukan takaosalla. Haarukalla notkistamisen jälkeen voit vatkata voita vielä nuolijalla varmistaaksesi, että voi-oliivi-seos on kunnolla sekoitettu.

  3. Lusikoi voi kulhosta keoksi keskelle voipaperiarkkia. Ota paperin vasemmasta alareunasta kiinni ja taita kulma kohti oikeaa yläkulmaa.

  4. Vedä paperin avulla voi taitteen keskelle tiukaksi sylinterin/makkaranmuotoiseksi pötkyläksi. Kun paketti on napakka, voit kääriä paperin voin ympärille ja kääntää paperin päät kiinni karkkipaperin tavoin. Anna voin kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.

  5. Kun maustevoi on kovettunut kylmässä, valmista Bimi®-parsakaali höyryttämällä 5 minuuttia tai keittämällä 3 minuuttia, niin että Bimi® pitää kirkkaan vihreän värinsä ja rapeutensa.

  6. Bimin® valmistuessa leikkaa oliivivoista 50–60 gramman pala, jonka viipaloit ohuiksi viipaleiksi. Laita puolet viipaleista kulhon pohjalle. Lisää kypsennetyt Bimi®-parsakaalit kulhoon ja loput maustevoiviipaleet Bimien® päälle. Pyöräytä parsakaaleja kevyesti sulavassa voissa, siirrä tarjoiluastiaan ja nauti.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa