Bimi®-parsakaalia meksikolaisen paistetun riisin ja papujen kera
Tämä Meksikosta inspiraatiota saanut resepti on kevyt ja raikas sekä täynnä rouskuvaa makua, kiitos Bimi®-parsakaalin. Täydellinen osa meksikolaista juhla-ateriaa.
Specifications
Valmistelu
15 minuuttia
Valmistus
35 minuuttia
Annokset
6
Metodi
-
Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Paista sipulia 6 minuuttia sekoittaen säännöllisesti. Peitä kannella ja 2 minuutin kuluttua lisää valkosipuli ja kumina. Jatka paistamista 5 minuuttia, sekoittaen ilman kantta viimeisen minuutin ajan. Siirrä paistos sitten sivuun lautaselle ja pyyhi pannu puhtaaksi. Varo ettet polta itseäsi.
-
Kiehauta samalla suolattu vesi kattilassa ja lisää sitten riisi. Voit pienentää levyn kuumuutta hiukan jos haluat, mutta älä sekoita riisiä liikaa. Kun vesi kiehuu taas, keitä 4 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmän veden alla.
-
Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää puolet riisistä, levitä se haarukalla pannulle tasaisesti kunnes se peittää pohjan. Lisää päälle suolaa sekä sipulipaistosta, rusinoita, oreganoa ja chilit.
-
Lisää päälle loput riisit kukkulan muotoon, niin että pannu on keskeltä kukkurallaan ja reunoilta hieman väljempi. Lisää hieman suolaa päälle. Paina puulusikalla neljä reikää täytteiden läpi ja lisää painaumiin voita.
-
Käännä lämpöä pienemmälle ja anna valmistua kannen alla 20–25 minuuttia. Toimien nopeasti, jottei höyry karkaa, lisää pavut ja Bimi® viimeisen 10 minuutin ajaksi.
-
Aseta tarjoiluvati tai suuri leikkuulauta pannun päälle ja patakintaita käyttämällä käännä paistos ympäri tarjoilualustan päälle, pannulla paistunut riisi päällimmäiseksi. Lisää päälle korianteria ja tarjoile limesiivujen kanssa.