Tapaa viljelijämme…

Tutustu Bimi®-parsakaalin viljelijöihin ja siihen, miten he kasvattavat tätä herkullista supervihannesta.

Bimi®-parsakaali – kasvatettu rakkaudella

Bimi®-parsakaali – kasvatettu rakkaudella

Pekka Torvisen tilalla Kotalahdella on viljelty mansikkaa vuodesta 1969 lähtien. 70 hehtaarin alueella kasvaa myös paljon erilaisia salaatteja ja kaaleja, kuten vihreää lehtikaalia ja mustakaalia. Muutama vuosi sitten Pekka Torvinen ja hänen poikansa Ari alkoivat viljellä tilallaan Kotimaista Bimi®-varsiparsakaalia.

”Bimi®on huipputuote, sillä se sopii lisukkeena mihin tahansa ruokaan ja on varsineen kaikkineen kokonaan syötävä. Omasta mielestäni parasta Bimissä® on mehevä maku, joka on omaa luokkaansa”, kertoo viljelijä Ari Torvinen.

Kesä 2019 oli Torvisen tilalla niin sanottu kokeilukausi, jolloin testattiin lajikkeen soveltuvuutta Suomen ilmastoon. Kokeilu onnistui odotetusti, ja Bimin® viljelyä Kotalahdella jatkettiin. Bimin® kasvukausi ulottuu Suomessa kesäkuun puolivälistä syyskuun loppuun.

”Bimin® tulo Suomeen on iso asia, ja meille on kunnia olla sen ensimmäinen kotimainen viljelijä. Toivomme Bimille® otollista kasvukesää, jotta mahdollisimman moni lomalainen Suomessa pääsee kokkaamaan tätä monipuolista vihannesta”, Pekka Torvinen summaa.

Sacoje

Sacoje

Eva Lerma johtaa 15 hengen tiimiä Sacojessa, joka on maanviljely-yhteisö Guadalentin Valleyn alueella Espanjan Murciassa. Yhdessä Diegon kanssa, joka on yksi Bimi®-parsakaalin kasvattajista ja kolmannen sukupolven maanviljelijä, Eva ja hänen tiiminsä kasvattavat vuosittain noin 40 hehtaaria Bimi®-parsakaalia. Sacoje on kasvattanut Bimi®-parsakaalia vuodesta 2016, joten he ovat nähneet sen suosion kasvavan kovaa vauhtia. Sacojen tuottamaa Bimi®-parsakaalia on saatavilla kaupoista ympäri Eurooppaa, ja lempeän ilmaston vuoksi he pystyvät kasvattamaan ja keräämään sitä ympäri vuoden.

Sacoje-tiimin tarkan työn ansiosta Bimi®-parsakaali voidaan tarjoilla kuluttajille parhaassa mahdollisessa kunnossa – se poimitaan käsin ja jäädytetään sadonkorjuun aikana. Bimi®-parsakaalin lisäksi Eva ja hänen tiiminsä kasvattavat lehtikaalia, sydänkaalia, varsikukkakaalia ja parsakaalia. Evan lempitapa nauttia Bimi®-parsakaalia on höyryttää parsakaalit ja tarjoilla ne paistettujen kananmunien ja espanjalaisen kinkun kanssa.

Miten Bimiä® viljellään

Katso, miten huolellisesti lempivihanneksesi viljellään siemenestä aina sadonkorjuuseen asti. Sadonkorjuun jälkeen se toimitetaan aina tuoreena paikalliseen ruokakauppaasi tai lähiravintolaasi.

Resepti-inspiraatiota

Tässä uusimmat Bimi®-reseptimme, joista innostumme juuri nyt. Toivottavasti sinäkin pidät niistä.