Paahdettua Bimi® yrttijugurtilla

Paahdettua Bimi® yrttijugurtilla

Tämä Yasmin Khanin resepti on saanut inspiraationsa Teheranista, ja se on täydellinen tapa tutustua uuteen kulttuuriin omasta kotikeittiöstäsi.

Yasminin sanoin: “Iranissa maustamaton jugurtti on keskeinen raaka-aine, ja läsnä melkein joka aterialla. Se tarjoaa raikkautta ja viilennystä Iranin kuumaan kesään. Tässä reseptissä yhdistämme jugurtin tuoreen tillin tai mintun kanssa ja luomme valkosipulisen kastikkeen rapeaksi paahdetulle Bimille®. Tämä on loistava lisuke riisiruuille, paistetulle kalalle tai lihalle, sekä mezelautaselle.”

Specifications

Valmistelu

5 minuuttia

Valmistus

20 minuuttia

Annokset

4

Ravintoarvot per annos

  • 163
  • Rasvaa 12g
  • Josta tyydyttyneitä 2,2g
  • Hiilihydraatteja 6,1g
  • Joista sokereita 5,2g
  • Kuitua 4,6g
  • Proteiinia 5,9g
  • Suolaa 0,7g

Ruokavaliovaatimukset

  • Kasvisruoka

Metodi

  1. Kuumenna uusi 200 asteeseen.

  2. Asettele Bimi®vuokaan ja ripottele päälle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa. Paahda noin 20 minuuttia kunnes Bimi® on pehmennyt, mutta siinä on vielä jäljellä tekstuuria.

  3. Sillä välin sekoita yhteen jugurtti, valkosipuli, yrtit, loput oliiviöljyt, loput suolasta ja reilu pyöräytys mustapippuria.

  4. Kun Bimi®on valmista, siirrä se tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Ripottele jugurttikastike Bimin® päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa