Salaatti Bimi®-parsakaalista, bulgurista, kanasta ja artisokasta

Salaatti Bimi®-parsakaalista, bulgurista, kanasta ja artisokasta

Valmistelu

5 minuuttia

Valmistus

5 minuuttia

Annokset

2

Ruokavaliovaatimukset

  • Gluteeniton
  • Pähkinätön

Metodi

  1. Lisää rapsiöljy pannulle ja kuullota punasipulit. Lisää pilkottu valkosipuli ja sekoita.

  2. Lisää bulgurvehnä ja sekoita lisää. Lisää kanalientä niin, että se peittää ainekset ja sekoita. Lisää lientä sen mukaan, kun bulgur imee sitä. Jos tarvitset lisää nestettä, lisää hieman vettä.

  3. Kun bulgur on pehmeää, mutta ei täysin kypsää, lisää joukkoon pilkotut Bimi®-parsakaalin varret ja keitä minuutin verran, kunnes ne saavat kauniin kirkkaan vihreän sävyn. Ota pannu pois liedeltä.

  4. Sekoita joukkoon nokare voita, artisokan sydämet, sitruunan kuori ja mehu, persilja sekä suolaa ja pippuria. Jätä jäähtymään.

  5. Paista toisessa pannussa kanaviipaleet rapsiöljyssä, kunnes ne saavat kauniin, kultaisen sävyn. Lisää viipaleet bulgur-sekoituksen päälle tai halutessasi pilko kana pienemmiksi palasiksi ja sekoita palaset salaatin joukkoon. Anna jäähtyä ja säilö jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa seuraavaan päivään.

  6. Lämmitä annos lisäämällä noin 2 ruokalusikallista vettä rasiaan ennen kuin laitat sen mikroon 2–3 minuutiksi.