Lampaankyljyksiä hunajapaahdetuilla viikunoilla ja Bimi®-parsakaalilla
Lampaan ja hunajapaahdettujen viikunoiden yhdistelmä hellii makuaistia. Lisää mukaan grillattu, napakka Bimi®-parsakaali minttukastikkeessa ja resepti on täydellinen fiinimpäänkin illallispöytään. Ja parasta kaikessa on, että ruokalaji valmistuu puolessa tunnissa.
Specifications
Valmistelu
1 tunti
Valmistus
1 tunti
Annokset
6
Metodi
-
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Seuraavaksi laita pinnoitettu pannu liedelle keskilämmölle.
-
Laita lampaankyljykset pannulle ja karamellisoi kevyesti noin 2 minuuttia per puoli. Käännä liha sen tasaisille tahkoille, jotta saat poistettua sivuissa olevan rasvan.
-
Valuta viikunoiden päälle hunajaa ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille yhdessä kyljysten kanssa. Mausta suolalla. Laita viikunat ja kyljykset uuniin 8 minuutiksi. Tämän jälkeen ota uunipelti pois ja anna levätä.
-
Kyljysten levätessä lämmitä noin 10 grammaa voita samalla pannulla, jolla kyljykset paistettiin. Kun rasva on sulanut, lisää Bimi®-parsakaali mukaan ja paista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä, kunnes kukinnot ovat kevyesti karamellisoituneet. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja ota Bimit® pois pannulta.
-
Sulata kastiketta varten toiset 10 grammaa voita samassa pannussa, lisää mukaan salottisipuli ja kuullota sipuleita. Lisää pehmenneisiin sipuleihin balsamiviinietikka ja keitä kasaan. Viimeistele kastike voilla ja mintulla.
-
Asettele Bimi®-parsakaali, lampaankyljykset ja viikunat laakealle lautaselle, ripottele päälle pinjansiemeniä ja tarjoile kastikkeen kera.