Lampaankyljyksiä hunajapaahdetuilla viikunoilla ja Bimi®-parsakaalilla

Lampaankyljyksiä hunajapaahdetuilla viikunoilla ja Bimi®-parsakaalilla

Lampaan ja hunajapaahdettujen viikunoiden yhdistelmä hellii makuaistia. Lisää mukaan grillattu, napakka Bimi®-parsakaali minttukastikkeessa ja resepti on täydellinen fiinimpäänkin illallispöytään. Ja parasta kaikessa on, että ruokalaji valmistuu puolessa tunnissa.

Specifications

Valmistelu

1 tunti

Valmistus

1 tunti

Annokset

6

Metodi

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Seuraavaksi laita pinnoitettu pannu liedelle keskilämmölle.

  2. Laita lampaankyljykset pannulle ja karamellisoi kevyesti noin 2 minuuttia per puoli. Käännä liha sen tasaisille tahkoille, jotta saat poistettua sivuissa olevan rasvan.

  3. Valuta viikunoiden päälle hunajaa ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille yhdessä kyljysten kanssa. Mausta suolalla. Laita viikunat ja kyljykset uuniin 8 minuutiksi. Tämän jälkeen ota uunipelti pois ja anna levätä.

  4. Kyljysten levätessä lämmitä noin 10 grammaa voita samalla pannulla, jolla kyljykset paistettiin. Kun rasva on sulanut, lisää Bimi®-parsakaali mukaan ja paista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä, kunnes kukinnot ovat kevyesti karamellisoituneet. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja ota Bimit® pois pannulta.

  5. Sulata kastiketta varten toiset 10 grammaa voita samassa pannussa, lisää mukaan salottisipuli ja kuullota sipuleita. Lisää pehmenneisiin sipuleihin balsamiviinietikka ja keitä kasaan. Viimeistele kastike voilla ja mintulla.

  6. Asettele Bimi®-parsakaali, lampaankyljykset ja viikunat laakealle lautaselle, ripottele päälle pinjansiemeniä ja tarjoile kastikkeen kera.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa