
Hitaasti paahdettu lampaanviulu ja parsakaalia
Hitaasti paahdettu, murea, valkosipulin ja laakerinlehtien kanssa hautunut lampaanviulu on mahtavaa lohturuokaa. Tasapainota lampaan täyteläisyyttä yrtti-sitruuna-kapriskastikkeen kanssa tarjoiltavalla Bimi®-parsakaalilla. Tällä reseptillä luot ison aterian jaettavaksi perheen ja ystävien kanssa.
Specifications
Valmistelu
10 minuuttia
Valmistus
4 tuntia
Annokset
6
Metodi
-
Lämmitä uuni 160 asteeseen (kiertoilmalla 140°C). Käytä isoa uunivuokaa tai -pannua. Levitä kolmasosa perunoista vuoan pohjalle, mausta hyvin ja lisää kolmasosa sipulisiivuista sekä laakerinlehti. Toista lopuilla aineksilla.
-
Aseta lampaanviulu päällimmäiseksi ja hiero sen pintaan merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Lisää vuokaan kanaliemi ja päällimmäiseksi halkaistut valkosipulit leikkuupinta ylöspäin. Laita vuoka uuniin ja paista 4 tuntia, tai kunnes liha on mureaa.
-
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Mausta kevyesti merisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Keitä kattilassa vettä, lisää Bimi®-parsakaalit ja anna kiehua 1,5 minuuttia. Valuta parsakaalit, ja sekoitaniiden joukkoon vesikrassit sekä muutama lusikallinen kastiketta.
-
Tarjoile Bimi®-parsakaali kastikkeen kanssa isolta vadilta, ja lammas lisukkeineen suoraan uunivuoasta.