Cacio e pepe Bimi®-parsakaalilla

Cacio e pepe Bimi®-parsakaalilla

Cacio e pepe (“juusto ja pippuri”) on roomalainen ruokalaji, johon sisältyy tyypillisesti joko spagettia, tonarellia tai pici -pastaa. Resepti on yksinkertainen, mutta hyvin tehtynä on vaikea uskoa tämän silkkisen, täyteläisen ja maukkaan ruoan perustuvan niin lyhyeen ja konstailemattomaan ainesosaluetteloon.

Tässä reseptissä perinteisen ruokalajin henki mukautetaan Bimi®-parsakaaliin sopivaksi siten, että lopputulos on paljon suurempi kuin sen osien summa. Varo kuumentamasta kastiketta liian aikaisin, sillä silloin saatat saada aikaan tahmeaa sotkua silkkisen kastikkeen sijaan. Tämä lisuke toimii erinomaisesti monenlaisten pääruokien kanssa; erityisesti naudanlihan, kanan, karitsan, sienten tai siian.

Specifications

Valmistelu

5 minuuttia

Valmistus

10 minuuttia

Annokset

6

Ruokavaliovaatimukset

  • Gluteeniton
  • Maidoton

Metodi

  1. Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä. Lisää Bimi®-parsakaali ja hauduta voimakkaasti 3,5–4 minuuttia, kunnes Bimi® on kypsentynyt mutta silti hieman rouskuva.

  2. Kun Bimi® kiehuu, laita 70 g juustoa, voi sekä rouhittu mustapippuri isolle paistinpannulle tai wok-pannulle. Lisää pannulle 6 rkl Bimin® keitinvettä kattilasta. Pientä vispilää käyttäen, sekoita juusto, voi ja muut ainekset kastikkeeksi. Lisää vielä vettä 2–3 rkl ja sekoita kunnes kastike on silkkistä, harmaan keltaista kastiketta. Älä vielä tässä vaiheessa kuumenna pannua, sillä juustosta tulee silloin sitkeää ja rakeista. Ei haittaa, mikäli kaikki juusto ei tässä vaiheessa sula ja sekoitu muihin aineksiin. Kun kastike sekoitetaan kuuman Bimin® kanssa, loputkin juustot kyllä sulavat tasaiseksi.

  3. Kun Bimi® on kypsynyt, valuta se siivilän läpi ja lisää sitten heti suureen pannuun. Pannua ei tässäkään vaiheessa vielä kuumenneta. Pastapihtejä hyödyntäen ravistele ja kääntele Bimin® varsia niin, että ne sekoittuvat tasaisesti kastikkeen kanssa. Tässä vaiheessa varmista, että juusto sulaa tasaisesti kuuman Bimin® sekaan, tehden siitä maukkaan ja täyteläisen näköistä.

  4. Siirrä valmis ruoka tarjoiluastiaan, kaataen loputkin kastikkeet pannun pohjalta Bimin® päälle. Ripottele sitten vielä hieman pippuria ja loput juustoraasteet päällimmäiseksi. Varmista, että kaikki saavat Bimin® oheen myös muutaman lusikallisen kastiketta.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa