Hallitse veitsen käytön perustaidot

Asianmukaisen veitsen käytön opettelu on elintärkeää ruuanlaitossa. Lue läpi parhaimmat vinkkimme!

Pidä puhtaana

Vaikka tämä voi kuulostaa ilmiselvältä, veitsien pitäminen puhtaana on välttämätön osa asianmukaista veitsen käyttöä, sillä se tappaa kaikki inhottavat bakteerit. Tiesitkö, että veisten liottamista altaassa pitäisi myös välttää? Pitkittynyt kosketus veden kanssa vahingoittaa erityisesti puisia kahvoja ja voi jopa ruostuttaa kalleimpia teriä.

Turvallinen ja tehokas leikkuumenetelmä

Rannetukipisteen menetelmä on tapa, jolla voit pilkkoa vihannekset tehokkaasti ja turvallisesti. Pidä veitsen kanta (lähinnä kahvaa oleva terän osa) lähellä leikkuulautaa niin, että veitsen kärki osoittaa ylöspäin. Ranteesi toimii tukipisteenä ja liikkuu ylös ja alas tehden veitsellä pilkkomisliikettä.