 
                Lasagne Bimi®-parsakaalilla
Itse tehty lasagne on parasta ikinä! Bimi®-parsakaali tuo ruokaan vihreyttä, raikkautta ja lisää makua. Käytä Bimiä® kauniina koristeena lasagnen päällimmäisessä kerroksessa tai pilko varsiparsakaalit kerrosten väliin. Voit valmistaa lasagnen kaikki osat alusta asti itse aina pastalevyistä lähtien tai nopeuttaa prosessia valmiilla tuotteilla!
Specifications
Valmistelu
1 tunti 30 minuuttia
Valmistus
45 minuuttia
Annokset
8+
Metodi
- 
                                                                                
                                        Ragu - Hienonna selleri, porkkana ja sipuli.
- Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sellerit, porkkanat ja sipulit öljyssä.
- Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää viini ja anna kuplia.
- Lisää laakerinlehdet, tomaattimurska ja hieman vettä, noin 1 dl.
- Anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Nappaa laakerinlehdet pois kastikkeesta ennen lasagnen kokoamista.
 
- 
                                                                                
                                        Pasta - Tee jauhoista keko puhtaalle tasolle.
- Tee keon keskelle kolo ja riko kananmunat koloon.
- Sekoita jauhot muniin vähän kerrallaan ja muotoile taikinaksi.
- Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
- Laita taikinapallo ilmatiiviiseen astiaan tai kääri kelmuun lepäämään puoleksi tunniksi.
- Leikkaa taikina puoliksi ja työstä taikina ohuiksi lasagnelevyiksi joko kaulimalla tai pastakoneella.
 
- 
                                                                                
                                        Bechamel-kastike - Sulata voi hiljalleen kattilassa keskilämmöllä.
- Lisää jauhot voihin pienissä erissä. Sekoita seos tasaiseksi joka välissä.
- Kun kaikki jauhot on lisätty, lisää 2 dl maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Kastikkeen pitäisi olla melko paksua, mutta silti helposti levitettävää ja kaadettavaa.
- Mausta suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä muskottipähkinää.
- Anna kastikkeen kypsyä keskilämmöllä ja sekoita jatkuvasti n. 5–10 min.
 
- 
                                                                                
                                        Lasagnen kokoaminen - Lisää uunivuoan pohjalle pieni määrä ragua.
- Lisää kerros pastaa. Jos käytät tuorepastaa, keitä pastalevyjä kiehuvassa suolatussa vedessä 15–20 sekuntia per levy juuri ennen levyn asettamista vuokaan.
- Lisää ohut kerros ragua. Ripottele päälle hieman parmesaania ja muutama siivu mozzarellaa.
- Lisää ragun ja juustojen päälle ohut kerros bechamel-kastiketta.
- Lisää kerros pastaa.
- Lisää täytteitä ohuina kerroksina tässä järjestyksessä. Jätä hieman bechamelia ja juustoa jäljelle viimeistelyä varten.
- Paista lasagnea uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Ota vuoka pois uunista ja asettele huuhdellut Bimit® lasagnen päälle. Kaada loput bechamelit ja ripottele hieman juustoa Bimien® päälle. Paista vielä 15 minuuttia.
 
 
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
             
            