Yrttipaahdettu Bimi®-varsiparsakaali savujuustolla ja hollandaisekastikkeella
Tarjoile maukkaat Bimi®-parsakaalit hollandaisekastikkeen ja esimerkiksi paahtopaistin kanssa tai sellaisenaan!
Specifications
Valmistelu
10 minuuttia
Valmistus
20 minuuttia
Annokset
4
Ruokavaliovaatimukset
- Gluteeniton
- Pähkinätön
Metodi
-
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
-
Huuhtele Bimi®-nippu kylmällä vedellä.
-
Levitä oliiviöljy tasaisesti uunivuoan pohjalle ja sisäseinille.
-
Aseta Bimi®-varsiparsakaalit vierekkäin uunivuoan pohjalle ja ripottele pieni määrä merisuolaa ja kuivattua oreganoa päälle.
-
Paista 10–12 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes kukinnot ovat ruskistuneet hieman.
-
Ota vuoka uunista ja aseta päälle savujuustoviipaleita oman maun mukaan. Paista vielä lisää, kunnes juusto on sulanut ja kuplii.
-
Irrota Bimi®-varsiparsakaalit vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
-
Ripottele tai jauha myllystä kuivattua, murskattua chiliä päälle oman makusi mukaan.
-
Valmista seuraavaksi hollandaisekastike.
-
Erottele keltuaiset valkuaisista pieneen kulhoon. Vatkaa niistä tasainen, keltainen seos. Säästä valkuaiset muuhun käyttöön, esim. munakkaaseen tai leivontaan - näin vähennät myös ruokahävikkiä!
-
Sulata voi kattilassa pienellä lämmöllä, esimerkiksi induktiolieden lämpötasolla 1, tai vesihauteessa. Huom! Voi ei saa ruskistua eikä ylikuumeta. Liian kuuma voi saa keltuaiset paistumaan munakokkeliksi.
-
Kaada keltuaiset kattilaan sulan voin joukkoon sekoittaen samalla vispilällä.
-
Ota kastike pois liedeltä.
-
Purista puolikkaan sitruunan mehu kastikkeeseen, samalla sekoittaen.
-
Jatka sekoittamista, kunnes kastikkeesta muodostuu kauniin keltainen ja tasainen seos.
-
Kaada valmis kastike tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.