
Bimi®-parsakaali-fetapiirakka
Maukas Bimi®-parsakaali-fetapiirakka syntyy kätevästi itse tehdystä piirakkataikinasta ja laadukkaista täytteistä.
Specifications
Valmistelu
15 minuuttia
Valmistus
45 minuuttia
Annokset
4
Metodi
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Valmista piirakkapohja sekoittamalla kulhossa suola ja jauhot. Lisää joukkoon voi ja sekoita ainekset keskenään nyppimällä. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan hiekkamaista murua.
-
Lisää 1 rkl kylmää vettä ja työstä taikinasta tasainen pallo. Käytä tarpeen mukaan enemmän vettä.
-
Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
-
Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.
-
Huuhtele Bimit® ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Murusta päälle feta ja lisää muutama kirsikkatomaatinpuolikas.
-
Sekoita keskenään ranskankerma, maito ja kananmuna. Rouhi seokseen suolaa ja pippuria. Kaada seos piirakkapohjan ja täytteiden päälle.
-
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30–45 minuuttia. Lisää uuniin piirakan päälle folio, jos Bimi®-parsakaalin kukinnot alkavat paistua liian nopeasti.
-
Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.