Bimi®-parsakaalia ja ranskankermaa

Bimi®-parsakaalia ja ranskankermaa

Tämä gratiini ei ole mikään vaatimaton lisuke, se voi jopa syrjäyttää pöydän päätähden. Gratiini on oiva pari esimerkiksi lampaalle – kiitos Bimi®-parsakaalin ja kermaisen kastikkeen, jossa maistuu hienostuneesti valkosipuli, sardelli, sitruuna ja timjami.

Keitä aterian kylkeen porkkanoita ja paahdettuja tai hasselbackan perunoita. Tämän lisukkeen paras puoli on valmistelujen helppous: ne voi tehdä jo kauan etukäteen ja gratiinin voi yksinkertaisesti laittaa uuniin 30 minuuttia ennen aterian alkua.

Resepti toimii myös hyvin lohen tai valkoisen kalan, kuten turskan tai siian, tai minkä tahansa paistin tai grillatun lihan kaverina. Gratiini maistuu myös hyvin arki-illan ruokana yhdessä hyvän leivän ja lehtevän salaatin kanssa.

Specifications

Valmistelu

15 minuuttia

Valmistus

30 minuuttia

Annokset

6

Metodi

  1. Lämmitä uuni 200 °C (kiertoilma) /220°C asteeseen

  2. Kaada 2 rkl öljyä kulhoon. Lisää Bimi®-parsakaalit ja pyörittele ne öljyssä. Pidä huolta, että öjly tarttuu erityisesti kukintoihin. Järjestä sitten Bimi®-parsakaalit uunivuokaan riviin niin, että joka toisen parsakaalin kukinto osoittaa eri puolelle. Jos vuoka on juuri sopivan kokoinen, näin aseteltuna Bimit® muodostavat yhden napakan kerroksen – koita välttää parsakaalien pinoamista päällekkäin.

  3. Mittaa crème fraîche, parmesaani ja 100 ml vettä kulhoon ja sekoita sileäksi. Lisää mukaan myös timjami, sardellit, valkosipuli, sitruunankuori, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.

  4. Lusikoi kastike Bimi®-parsakaalin päälle pyörivin liikkein ajoittaen vuoan keskeltä ja siirtyen kohti reunoja. Käytä lusikan takaosaa lisätäksesi jäljelle jäänyttä kastiketta vielä paljaana olevien kukintojen päälle.

  5. Ripottele päälle korppujauhoja tasaisesti ja lisää öljyä vielä mahdollisesti paljaana olevien kukintojen päälle. Kypsennä gratiinia uunin yläosassa 30 minuuttia kunnes korppujauho on kullanruskeaa, kermakastike kuplii ja Bimi®-parsakaali on pehmennyt.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa