Paahdettua Bimi® yrttijugurtilla
Tämä Yasmin Khanin resepti on saanut inspiraationsa Teheranista, ja se on täydellinen tapa tutustua uuteen kulttuuriin omasta kotikeittiöstäsi.
Yasminin sanoin: “Iranissa maustamaton jugurtti on keskeinen raaka-aine, ja läsnä melkein joka aterialla. Se tarjoaa raikkautta ja viilennystä Iranin kuumaan kesään. Tässä reseptissä yhdistämme jugurtin tuoreen tillin tai mintun kanssa ja luomme valkosipulisen kastikkeen rapeaksi paahdetulle Bimille®. Tämä on loistava lisuke riisiruuille, paistetulle kalalle tai lihalle, sekä mezelautaselle.”
Specifications
Valmistelu
5 minuuttia
Valmistus
20 minuuttia
Annokset
4
Ravintoarvot per annos
- 163
- Rasvaa 12g
- Josta tyydyttyneitä 2,2g
- Hiilihydraatteja 6,1g
- Joista sokereita 5,2g
- Kuitua 4,6g
- Proteiinia 5,9g
- Suolaa 0,7g
Ruokavaliovaatimukset
- Kasvisruoka
Metodi
-
Kuumenna uusi 200 asteeseen.
-
Asettele Bimi®vuokaan ja ripottele päälle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa. Paahda noin 20 minuuttia kunnes Bimi® on pehmennyt, mutta siinä on vielä jäljellä tekstuuria.
-
Sillä välin sekoita yhteen jugurtti, valkosipuli, yrtit, loput oliiviöljyt, loput suolasta ja reilu pyöräytys mustapippuria.
-
Kun Bimi®on valmista, siirrä se tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Ripottele jugurttikastike Bimin® päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele granaattiomenan siemenillä.