Bimi®-parsakaalia valkosipulisilla linsseillä, tillillä ja hasselpähkinöillä

Bimi®-parsakaalia valkosipulisilla linsseillä, tillillä ja hasselpähkinöillä

Tämä resepti sopii erinomaisesti vaikkapa päivällisaterian kylkeen. Paahdettuja hasselpähkinöitä, aromikasta valkosipulia, linssejä ja herkullista höyrytettyä Bimi®-parsakaalia yhdistelevä annos on sekä herkullinen että ravinteikas!

Valmistelu

10 minuuttia

Valmistus

10 minuuttia

Annokset

4

Ravintoarvot per annos

  • kcal 253
  • Rasvaa 15g
  • Josta tyydyttyneitä 2,8g
  • Hiilihydraatteja 15,4g
  • Joista sokereita 2,9g
  • Kuitua 7,4g
  • Proteiinia 11g
  • Suolaa 0,3g

Metodi

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kumoa hasselpähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa 6–8 minuuttia. Ota uunista, kun hasselpähkinät ovat saaneet kauniin vaaleanruskean sävyn.

  2. Keitä tai höyrytä Bimi®-parsakaalia noin 7 minuuttia, kunnes varret ovat kirkkaan vihreät ja hieman pehmenneet.

  3. Lämmitä oliiviöljyä paistinpannulla alhaisella lämmöllä ja lisää sitten valkosipuli. Paista noin 30 sekuntia. Varo, ettei valkosipuli pääse tummenemaan. Lisää sitten linssit. Paista hellävaroen noin 4–5 minuuttia, kunnes linssit ovat lämmenneet.

  4. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua. Lisää suurin osa tillistä ja sekoita.


  5. Aseta Bimi®-parsakaalin varret lautaselle ja mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää päälle linssipaistos, ranskankermaa ja hasselpähkinöitä. Viimeistele tillillä. Tarjoile heti.