Bimi®-parsakaalia, mantelilastuja, persiljaa ja sitruuna-voikastiketta

Bimi®-parsakaalia, mantelilastuja, persiljaa ja sitruuna-voikastiketta

Tämä mantelilastuja, persiljaa, sitruunaa ja voita sisältävä ruoka on erityisen ihana siksi, että Bimi®-parsakaalit voi kypsentää etukäteen. Ennen tarjoilua ne lämmitetään nopeasti uudelleen ja viimeistellään herkullisen pähkinäisen rapsakalla, sitruunaisella ja täyteläisellä kastikkeella.

Tämä ruokalaji on herkullinen jo itsessään, mutta se täydentää hyvin myös monia muita makuja – mikä onkin tärkeää, jos tarkoituksenasi on tarjota sitä osana juhla-ateriaa. Mutta et toki tarvitse mitään erityistä juhlan aihetta nauttiaksesi tästä herkusta, vaan se on sopiva lisäke myös arkeen. Lisäke toimii hyvin kalkkunan, naudan tai ankan kanssa, mutta kokeile sitä myös kokonaisena kypsennetyn kalan seuralaisena!

Specifications

Valmistelu

5 minuuttia

Valmistus

10 minuuttia

Annokset

6

Ruokavaliovaatimukset

  • Kasvisruoka

Metodi

  1. Keitä vettä höyrytyskattilassa tai tavallisessa isossa kattilassa

  2. Höyrytä Bimi®-parsakaalia 4 minuutin ajan tai keitä tavallisessa kattilassa 2 minuuttia niin, että varret ovat lähes kypsiä, mutta vielä rapeita ja kirkkaan vihreitä. Valuta siivilässä ja huuhtele sitten runsaassa kylmässä vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy.

  3. Viimeistele annos juuri ennen tarjoilua. Kuumenna iso wok-pannu korkealla lämmöllä. Anna pannun lämmetä tyhjänä kunnolla ja lisää sitten kuutioitu voi. Voin pitäisi sulaa ja alkaa vaahdota hyvin nopeasti. Lisää mantelilastut, mutta varo polttamasta niitä. Kun mantelit alkavat muuttua kullanvärisiksi ja tuoksuvat pähkinäisiltä, kaada sekaan sitruunamehu ja lisää lopuksi Bimi®-parsakaali. Tämä viilentää pannun lämpötilaa, joten varmista että lämpö on edelleen korkeimmalla asetuksella.

  4. Kääntele Bimi®-parsakaalia manteliseoksessa pihtien avulla. Lisää vielä persilja ja kääntele pannulla reilu minuutti. Siirrä valmis ruoka tarjoiluvadille ja varmista, että saat mukaan pannulta kaiken sitruunaisen yrtti-voi-manteliseoksen. Tarjoile heti.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa