Bimi®-parsakaalia, fetaa ja leivänmuruja
Kokki ja ruokakirjailija Hanna Gullichsenin luoma keväinen resepti, jonka pääosassa on Bimi®-parsakaali. Kertoman mukaan tästä ruuasta tulee hyvä mieli, eikä ähkyä lain.
Specifications
Valmistelu
20 minuuttia
Valmistus
25 minuuttia
Annokset
4
Ruokavaliovaatimukset
- Pescovegetaarinen
Metodi
-
Sinappikastike: sekoita kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta, lisää öljy pikkuhiljaa ja sekoita vimmalla. Jätä odottamaan ja annostele salaatinkastike vasta kun kokoat annosta.
-
Leipämurut: Revi leivät pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja lisää leipäpalat, paista reilulla keskilämmöllä tovi, jotta leipä alkaa hiukan tummua. Mausta pienellä suolalla ja raasta päälle sitruunankuorta. Nostele leivät leivinpaperin päälle.
-
Feta-jugurttikastike: Sekoita ainekset yhteen ja nosta odottamaan.
-
Kananmunat: Laske kananmuna huoneenlämpöisenä kevyesti poreilevaan veteen reikäkauhan avulla, keitä hennosti kuplivassa vedessä kuusi minuuttia ja nosta hellävaroen jääkylmään veteen tuokioksi. Kuori varoen ja leikkaa pitkittäin.
-
Bimi®-parsakaali: Kuumenna isossa kattilassa vettä ja aseta kiehuvan veden ylle siivilä, nosta siihen Bimi®-parsakaalit ja peitä kannella. Höyrytä pari minuuttia ja testaa rapsakkuusastetta. Bimi®-parsakaali on parhaimmillaan, kun siinä säilyy purutuntuma, älä siis ylikypsennä!
Kuumenna samaan aikaan keskilämpöisellä paistinpannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipuli, anna öljyn maustua minuutin pari. Lisää pannulle höyrytetyt Bimi®-parsakaalit ja sekoittele. Raasta päälle sitruunankuoriraastetta ja kokoa annos isolle vadille.
-
Annoksen kasaus: Levitä vadille feta-jugurttitahna, nostele sen päälle Bimi®-parsakaalit ja kananmunat. Lusikoi sinappikastiketta annoksen päälle ja viimeistele rapeilla leivänmuruilla. Lisää kananmunien ylle ripaus sormisuolaa.