Kikherne-Bimi®-bulgurpilahvia

Kikherne-Bimi®-bulgurpilahvia

Tämä kokki ja ruokakirjailija Yasmin Khanin suunnittelema resepti on palestiinalaisen keittiön innoittama. Se on raikas arkiateria, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Lähde mukaan kulinaariselle seikkailulle!

”Palestiinalaiselle ruualle on ominaista tuoreiden yrttien runsas käyttö. Yrttejä lisätään salaatteihin avokätisesti, mikä tekee salaateista raikkaita ja virkistäviä ruokalajeja. Tässä pilahvissa tuore minttu, ruohosipuli ja persilja paritetaan pähkinäisen bulgurin ja höyrytetyn Bimin® kanssa. Lopputulos on nopea, ravitseva ja terveellinen ateria.

Specifications

Valmistelu

10 minuuttia

Valmistus

15 minuuttia

Annokset

4

Ravintoarvot per annos

  • 532
  • Rasvaa 30,1 g
  • Josta tyydyttyneitä 6,9 g
  • Hiilihydraatteja 51,5 g
  • Joista sokereita 2,6 g
  • Kuitua 9,1 g
  • Proteiinia 16,1 g
  • Suolaa 1,9 g

Ruokavaliovaatimukset

  • Kasvisruoka

Metodi

  1. Keitä bulguria suolatussa vedessä suuressa kasarissa noin 15 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, siirrä suureen tarjoilukulhoon jäähtymään.

  2. Bulgurin kypsyessä valmista Bimit®. Keitä varsiparsakaaleja noin 4 minuuttia kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä – jätä hieman purutuntumaa. Valuta, huuhtele kylmässä vedessä ja aseta sivuun odottamaan.

  3. Sekoita kikherneet, hienonnetut yrtit ja valkosipuli bulguriin. Valmista pilahvin kastike sekoittamalla ekstraneitsytoliiviöljy, sitruunamehu, 1 teelusikallinen merisuolaa ja ½ teelusikallista mustapippuria. Sekoita pilahviin. Lisää vielä Bimit® ja nostele pilahvin joukkoon.

  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Murustele päälle feta ja viimeistele valuttamalla koko komeuden päälle ekstraneitsytoliiviöljyä.

Mistä Bimi®-parsakaalia saa