Haudutettua Bimiä® paprikan ja tillin kera

Haudutettua Bimiä® paprikan ja tillin kera

Tämä kokki ja ruokakirjailija Yasmin Khanin suunnittelema resepti on Istanbulin innoittama. Nopeasti valmistuva ruokalaji viekin kotikokin makumatkalle Turkkiin.

”Turkkilaiseen keittiöön kuuluu suuri määrä käden käänteessä valmistuvia, runsaalla oliiviöljyllä aateloituja kasvisannoksia, jotka tarjoillaan huoneenlämpöisinä. Näitä annoksia kutsutaan nimellä ‘zeytinyağlılar’, mikä viittaa oliiviöljyn käyttöön”, Yasmin kertoo.

”Tässä zeytinyağlılar-reseptissä Bimi®-varsiparsakaalit saavat kaverikseen paprikaa ja punasipulia. Ripaus turkkilaista pul biber -chilimaustetta, joka tunnetaan myös alepponpippurina, viimeistelee annoksen lohdullisen lämmittäväksi, mutta sen voi myös hyvin jättää pois.”

Valmistelu

10 minuuttia

Valmistus

15 minuuttia

Annokset

4

Ruokavaliovaatimukset

  • Kasvisruoka

Ravintoarvot per annos

  • kcal 124
  • Rasvaa 8,5 g
  • Josta tyydyttyneitä 0,8 g
  • Hiilihydraatteja 7,7 g
  • Joista sokereita 6,3 g
  • Kuitua 4,3 g
  • Proteiinia 3,3 g
  • Suolaa 0,9 g

Metodi

  1. Lämmitä kasviöljy kasarissa keskilämmöllä. Kuullota valkosipuli ja punasipuli öljyssä samalla sekoitellen. Laske lämpö matalaksi ja hauduta kannen alla 4-5 minuuttia.

  2. Sipulien pehmennyttyä lisää paprika, tilli, sitruunamehu, sokeri, suolaa ja reipas rouhaisu mustapippuria. Sekoita ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää Bimi® ja sekoita joukkoon 3 ruokalusikallista vettä. Anna Bimien® kypsyä höyryssä kannen alla noin 4 minuuttia, kunnes varsiparsakaalit ovat juuri ja juuri kypsiä.

  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria, siirrä tarjoiluastiaan ja valuta päälle ekstraneitsytoliiviöljyä. Viimeistele halutessasi ripottelemalla päälle pul biber -maustetta tai vastaavaa chilipaprikarouhetta.