
Risotto tomaatilla, chorizomakkaralla ja Bimi®-parsakaalilla
Risotto on mainio ruoka vuoden ympäri. Kokeile tätä keväistä risottoa tomaatilla, chorizolla ja Bimi®-parsakaalilla.
Valmistelu
25 minuuttia
Valmistus
35 minuuttia
Annokset
4
Ruokavaliovaatimukset
- Pähkinätön
Metodi
-
Kuumenna kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä isossa paistinpannussa ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä 1–2 min. Lisää risottoriisi ja kuullota 3–4 minuuttia, kunnes riisi alkaa muuttua läpinäkyväksi.
-
Lisää viini ja anna sen imeytyä riisin joukkoon. Valuta kirsikkatomaatit ja säästä tomaattimehu. Lisää tomaattimehu risoton joukkoon sekoittaen.
-
Madalla lämpöä ja aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä melkein kokonaan ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Sekoita riisiä koko ajan lientä lisätessäsi.
-
Höyrytä tai keitä Bimi®-parsakaali puolikypsäksi ja paista chorizomakkarat kuumalla pannulla rapeiksi.
-
Kun risotto on kypsää, sekoita joukkoon Bimi®-parsakaali, chorizomakkarat, puolet basilikasta, puolet parmesaanista sekä kirsikkatomaatit. Tarjoile parmesaanin ja tuoreen basilikan kanssa.